Uitnodiging presentatie “Grepen 6”.

Donderdag 21 oktober zal Adriaan Sanders weer een nieuw boek presenteren  in de Udense bibliotheek. Adriaan is alweer toegekomen aan deel  6 van “Grepen uit de geschiedenis van de gemeente Uden”.
Het eerste exemplaar van dit boekje zal die avond overhandigd worden aan Franco van Lankveld, CDA-wethouder van Uden.De keuze voor deze wethouder is gemaakt in verband met enkele onderwerpen die in het boekwerkje aan de orde komen.
Het boek, opnieuw gedrukt in full color, bevat weer een verzameling van 25 interessante verhalen over vermeldenswaardige feiten, die chronologisch gerangschikt zijn. Deze hebben niet alleen grote historische gebeurtenissen tot onderwerp, maar er komen ook kleinere zaken aan de orde. Enkele items in dit nieuwe boekje zijn de komst van het retraitehuis in 1913, de ontwikkeling van het openbaar
vervoer, de nieuwe kerk in Volkel, een muntenvondst in de Peperstraat en een prachtig verhaal over het leven van Doruske de metselder.
Evenals de eerste 5 delen is dit boek weer tot stand gekomen in samenwerking met Luciën Bressers, die o.a. zorgde voor het beeldmateriaal uit het “ Uden-archief van Bressers”.
Het boek is  een uitgave van Uden in Geschriften en het is op de avond van de presentatie te koop.
Later is het ook verkrijgbaar bij Primera-Centrum, boekhandel Bruna, bij het TIP in de bibliotheek, Jumbo-Drossaard en uiteraard ook in het heemhuis. De prijs bedraagt € 9,95.
Degenen die bij de presentatie aanwezig willen zijn, moeten zich eerst aanmelden bij de bibliotheek
via contactuden@nobb.nl of telefoon 0413-263101.